Page Nav

HIDE

Актуално:

latest

7 месеца отсрочка за новите касови апарати

Недоволните смятат, че няма яснота по въвеждането на промените Наредбата за касовите апарати се отлага със 7 месеца за част от бранша. Тов...

Недоволните смятат, че няма яснота по въвеждането на промените

Наредбата за касовите апарати се отлага със 7 месеца за част от бранша. Това стана ясно след среща на предприемачи с премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. Решението преди дни само се обмисляше, но вече е взето окончателно. Отсрочката до септември ще важи за търговците, които работят със софтуер за подажби. За всички останали срокът си остава 31 март.

Междувременно продължава диалогът между бизнеса и държавата, за да се стигне до извода има ли икономически сектори, за които изпълнението на наредбата създава проблем. Идеята на промяната е всички продажби да се отчитат в реално време, а не на месечна база, както е сега.

"Съпротивата е голяма. Искаме като всяка една бяла икономика като отидеш, платиш си, да ти дадат касовия бон и да отиде в данъчните. Основната цел е да не се краде ДДС-то! Искаме да има такъв сървър, че не да ходи в Макао, а той да работи в Слънчев бряг. Или да си купува от регистрирани навънка фирми за всеки един ресторант лиценза и всички пари да излизат от България", каза министър-председателят на България Бойко Борисов.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!