Новини

Верижна катастрофа с над 20 коли и жертва край Сандански

Верижна катастрофа с над 20 коли и жертва край Сандански. Сигналът е подаден малко след 8 часа. По първоначални данни на АМ "Струма", в района между Сандански и с. Дамяница, поради гъста мъгла, са се ударили над 20 автомобила, съобщава МВР.

Изпратени на място са екипи на полицията и Бърза помощ. Нанесени са материални щети. Към момента има един загинал. Извършва се оглед на място. Движението се отклонява през Ново Делчево.

По първоначално информация първо е станала една катастрофа, на шосето е излязъл млад мъж, за да се опита а спре движението, но е бил пометен от камион.

Отсечката между Сандански и Дамяница е нов участък, открит преди няколко месеца. Всички пострадали, са извадени от автомобилите, съобщава директорът на РСПБЗН Георги Пармаков.

Няколко души са пострадали тежко, има двама с ампутирани крайници. Ранените се извозват с линейки. Около 10 екипа на Спешна помощ са на мястото, както и пет противопожарни автомобила.

В катастрофата има няколко автобуса и микробуса, както и леки коли с чужда регистрация.

По-късно от думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова стана ясно, че на място работят 10 следователи, които правят огледи и разпитват свидетели.

По случая са образувани 2 досъдебни производства.
Първото - за причиняване на средни и тежки телесни наранявания на повече от едно лице.
Второто - за причиняване на смърт по непредпазливост.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!