Новини

header ads

96 часа живот в ритъма на „златните момичета“ с Флорина Иванова – тази неделя в bTV Репортерите

Водещата на спортните новини по bTV за цената на успеха в
художествената гимнастика от първо лице

В неделната вечер на 3 февруари bTV Репортерите ще влезе в домовете на зрителите с една необикновена история, събрала в себе си 96 часа живот в ритъма на „златните момичета“ от ансамбъла по художествена гимнастика.
Водещата и репортер на спортните новини по bTV Флорина Иванова посвети шест дни, четири от които прекарани в тежки тренировки в залата от сутрин до вечер само с една мисия - да покаже в дълбочина, какво в действителност е да носиш короната на едни от най-обичаните момичета в България - грациите от националния отбор по художествена гимнастика.
Неслучайно Флорина Иванова потегля към лагера им в „Спортпалас” във Варна. Бивша грация и настоящ спортен журналист, тя продължава да носи любовта към гимнастиката и инстинктивно „хвърля и лови” уредите, докато следи всяко движение на подиума. Преди години Флорина сама е летяла по подиума. Лягала е и е ставала с мечтата да стане „златно момиче“. Години наред животът ѝ минава именно в залата по художествена гимнастика, която тя напуска окончателно през 2008 година.
Вече журналист в спортната редакция на bTV, тя тренира до последни сили редом със звездите от националния отбор на лагера във Варна, за да покаже колко тежка всъщност е “царската корона“. А зад нея стои строг режим: сън, събуждане, хранене, горчиви мигове след срещата с кантара, който показа, че трябва да отслабне. Флорина тренира, брои синините по краката и ръцете си и не се оплака. Подлага се на диета и сваля. Почти не се докосва до мобилния си телефон, а понякога заспива направо върху състезателния килим. За да докаже също като грациите ни, че когато човек иска нещо много силно, няма сила, която да го спре.
Какво е да бъдеш “златно момиче”? И каква е истинската цена на най-високото стъпало от почетната стълбица? Отговорите от първо лице тази неделя, във филма на Флорина Иванова и оператора Павел Баев „Мисия „Златно момиче” – в bTV Репортерите от 19.30 ч..

Публикуване на коментар

0 Коментари