Новини

София обяви грипна епидемия, в над 1370 училища в страната няма да се учи днес

В над 1370 училища и детски градини са преустановени учебните занятия. От днес в грипна ваканция са учениците от 267 училища в София-град, от 124 училища в област Благоевград, от 105 училища в област Плевен и от 41 училища в област Кюстендил, съобщава Министерството на образованието.

Учениците от София-град и област Плевен няма да са на училище до 5 февруари включително, докогато е и междусрочната ваканция. Учебни занятия в благоевградските и кюстендилските училища няма да се провеждат до 1 февруари, включително.

В грипна ваканция от днес са учениците и от областите Велико Търново, Русе, Разград, Добрич и Кърджали.
Продължава грипната ваканция за 194 училища в Пловдивско, по 122 училища в област Варна и област Пазарджик, за 80 училища в област Хасково и за 43 училища в област Ямбол. В област Видин няма занятия в 32 училища и две детски градини по предписание на РЗИ. В 22 училища в област Враца и 7 училища в област Ловеч също няма учебен процес. Поради лоши метеорологични условия не се учи в 8 училища в област Смолян. В предгрипна обстановка е област Търговище.

От днес София, Благоевград и Кюстендил са е в грипна епидемия. Училищата в София ще бъдат затворени до следващия понеделник - или от 28 януари до 4 февруари включително. Към това се добавя и 5 февруари, когато е междусрочната ваканция, и така първият учебен ден ще бъде на 6.

В Благоевград учебните занятия са преустановени до 1 февруари включително. РЗИ – Кюстендил, обявява грипна епидемия на територията на област Кюстендил. И там занятията на учениците ще бъдат подновени на 4 февруари, понеделник. До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Няма коментари

Скъпи читатели,
в коментарите можете да ни задавате въпроси и да изказвате мнението си за сериалите, предаванията и др. Коментари, чието съдържание е обидно или съдържа реклама на друг сайт ще бъдат изтрити!